Varkentje
Logo Parma
Rootstraat 6
3421 AW Oudewater
tel. 0348-564612
fax 0348-564931
info@parmacommunicatie.nl

Eindredactie op afstand

Natuurlijk, uw beleidsplannen zijn creatief, doordacht en zorgvuldig onderbouwd. Net als uw adviezen aan B en W en uw brieven aan burgers, maatschappelijke organisaties en leveranciers. Maar begrijpen de ontvangers van uw pennenvruchten altijd wat u bedoelt? De ambtelijk-bestuurlijke wereld is complex, de vraagstukken zijn ingewikkeld en de juridische valkuilen legio. Dat leidt vaak tot niet prettig leesbare stukken. Dat is jammer, want een heldere, aantrekkelijke tekst overtuigt. Ambtelijke stukken met onnodig ingewikkelde constructies, lange zinnen, lijdende vormen, vaktaal, onbegrijpelijke afkortingen en een onlogische structuur wekken onbegrip en irritatie op. Ze ondergraven het draagvlak voor beleid of, erger, roepen weerstand op.

Daarom introduceert Parma Communicatie voor gemeenten – maar bedrijven en instellingen kunnen er uiteraard ook gebruik van maken – een nieuwe dienst: Redactie op afstand. Raadsvoorstel wel klaar, maar nog niet echt af? Bewonersbrief over een complex vraagstuk te ingewikkeld? Onze tekstschrijvers redigeren uw tekst snel en vakkundig. Parma Communicatie heeft ruime ervaring met bestuurlijk en ambtelijk taalgebruik. Onze redacteuren beschikken over een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Hoe werkt het? U meldt zich bij ons aan als abonnee, dit kan telefonisch 0348-564612, via de fax 0348-564931 of per e-mail: info@parmacommunicatie.nl.
Vervolgens krijgt u van ons een wachtwoord waarmee u toegang heeft tot het serviceloket. Via dit loket, feitelijk een elektronische brievenbus, kunt u uw brieven, nota´s, rapporten, adviezen en andere tekstproducties achterlaten. Binnen één werkdag ontvangt u de geredigeerde tekst retour.

Een abonnement kost € 50 per jaar. Per opdracht betaalt u een uurtarief van € 80. Komt uw totaalbedrag hoger uit dan € 50 dan ontvangt u uw inschrijfgeld terug. Wij leveren ´eindredactie op maat´ voor Nederlandse teksten tot duizend woorden. Voor langere tekstproducties maken we graag een vrijblijvende offerte.

Training Wilt u liever niet te vaak een beroep doen op ons serviceloket? Parma Communicatie verzorgt ook in-company schrijftrainingen voor ambtenaren, beter leren schrijven aan huis. Voor de specifieke eisen en wensen van verschillende organisaties ontwikkelen we een programma op maat. Met aandacht voor algemene regels voor betere teksten, oorzaken van ambtelijk taalgebruik en bekende valkuilen.Tekstproducties uit uw eigen organisatie zijn de oefenstof. Meer weten? Bel of mail. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

colofon | disclaimer | sitemap |